Design a site like this with WordPress.com
Iniciar

Valokuvaksen opintojen näyttö: Tuotekuvaus

Valaistus on erittäin tärkeä osa valokuvauksen toteuttamista studiossa.

Kuva: https://www.scandinavianphoto.fi/inspiroidu/teemasivut/opi-valaistuksen-perusteet

Hyvä valaistus auttaa luomaan halutun ilmeen ja tunnelman kuvaan sekä mahdollistaa kuvan tarkan terävyyden ja värin toiston.
Studiossa voidaan käyttää erilaisia valaisimia ja valonlähteitä, kuten salamoita, jatkuva valoa tai LED-paneeleita. Valaisimia voidaan myös säätää eri suuntiin, voimakkuuksiin ja sävyihin saavuttaakseen halutun lopputuloksen.Yleisesti ottaen studiossa käytetään erilaisia valaisintyyppejä, kuten päävalaisin, täyttövalaisin ja taustavalaisin. Päävalaisin on yleensä kirkkain ja keskeisin valaisin, joka tuottaa suurimman osan valosta kuvaan. Täyttövalaisin puolestaan täydentää päävalaisimen tuottamaa valoa, pehmentää varjoja ja tasaa kuvan yleisvalaistusta. Púolo de Taustavalaisin
Valaistuksen suunnittelu ja toteutus vaativat taitoa ja kokemusta, ja se voi vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen. Valokuvauksen ammattilaiset ovat yleensä erikoistuneet tiettyyn valokuvauksen genreen, kuten potrettikuviin, mainoskuviin tai tuotekuviin, ja heidän valaistustekniikkansa ja -laitteistonsa voivat vaihdella sen mukaan, mitä he kuvaavat.

“Syväterävyys”

Tarkoittaa sitä, kuinka paljon kuvan syvyyttä eli etäisyyttä kohteen edestä taakse on tarkennettu.

Syväterävyys vaikuttaa siihen, mitkä kohteet ovat teräviä ja mitkä epäteräviä kuvassa.

Syväterävyyden säätäminen riippuu käytettävästä kamerasta ja sen asetuksista. Joissakin kameroissa on erillinen syväterävyys-säätö, joka sallii tarkennuksen säätämisen manuaalisesti. Toisissa kameroissa on automaattinen tarkennus, joka määrittää syväterävyyden automaattisesti. Jos haluat saada laajemman syväterävyysalueen, sinun on käytettävä pienempää aukkoa (suurempaa F-lukua) ja pidempää suljinaikaa. Tämä vähentää valon määrää, joten sinun on ehkä käytettävä korkeampaa ISO-arvoa tai käyttää jalustaa.

Jos haluat saada kapeamman syväterävyysalueen, sinun on käytettävä suurempaa aukkoa (pienempää F-lukua) ja lyhyempää suljinaikaa. Tämä lisää valon määrää, joten voit käyttää pienempää ISO-arvoa ja kuvata käsin ilman jalustaa.

Syväterävyys on yksi valokuvauksen peruselementeistä, ja sen hallinta vaatii hieman harjoittelua ja kokemusta.

Keskimäärin 62 prosenttia verkkosivuilta ladattavasta tiedosta on kuvia ja jaettavien kuvatiedostojen määrä lisääntyy verkossa jatkuvasti.

Nykyaikana laadukas verkkosivusto toimii responsiivisesti. Käyttäjän päätelaitteelle tarjoillaan sisältö mahdollisimman hyvin luettavana ja katsottavana, responsiivisessa suunnittelussa sisällön tulee olla keskiössä.
Näin on brasilsportswear.fi -yrityksen tapauksessa. https://www.brazilsportswear.fi/

Kuvan idea:

Kuvan idea nostaa esille olevia tuotteita, ja herättää huomiota, tarkoituksena on motivoida asiakasta ostamaan.

Mikä on perspektiivi?

Perspektiivi on kolmiulotteinen vaikutelma asioiden tai esineiden sijainnista ja etäisyydestä kuvapinnalla.

Perspektiivi kuvassa

Ihmissilmä tulkitsee näkymää kuvassa seuraamalla, miten suorat reunaviivat ja tasot kallistuvat ja lähentyvät toisiaan. Ilmiötä kutsutaan viivaperspektiiviksi. Se muuttuu, kun kameran asento tai sijainti muuttuu. Jos nämä pysyvät muuttumattomina, perspektiivi ei muutu, vaikka objektiivin polttoväliä muutettaisiinkin. Ainoastaan kohteen koko ja kuvan rajaus muuttuu, koska eri polttovälit tarjoavat erilaisen kuvakulman. Sen sijaan, jos vaihdetaan polttoväliä ja muutetaan kuvausetäisyyttä kohteen pitämiseksi kuvassa samankokoisena, muuttuu myös perspektiivi.

Kuvasuhde:

Kuva:https://www.ifolor.fi/inspiraatio/miksi-tilaamani-kuvat-voivat-olla-erikokoisia

“Kuvasuhde” on suomenkielinen termi, joka kääntyy englanniksi “aspect ratio”:ksi. Kuvasuhde viittaa kuvan tai videon kehyksen leveyden ja korkeuden väliseen suhteeseen. Yleensä se ilmaistaan kahdella numerolla, jotka on erotettu kaksoispisteellä, kuten esimerkiksi 16:9 tai 4:3. Ensimmäinen numero edustaa leveyttä ja toinen korkeutta. Eri kuvasuhteita käytetään eri tarkoituksiin, ja ne voivat vaikuttaa merkittävästi siihen, miten kuva tai video havaitaan katselijan silmin. Esimerkiksi laajempi kuvasuhde, kuten 16:9, on yleensä käytetty elokuvissa ja televisiosarjoissa, kun taas neliömäisempi kuvasuhde, kuten 1:1, on yleisesti käytetty sosiaalisen median alustoilla, kuten Instagramissa.

Syväterävyys :

Aukko vaikuttaa kuvan syväterävyyteen
Mitä isompi aukko (esim f/1.8) meillä on käytössä, sitä pienempi alue syvyyssuunnassa on terävää. Vastaavasti pienellä aukolla (f/16) kuvan syväterävyysalue on pitkä. Aukon valinta tulisi kuvaushetkellä tehdä lähinnä halutun syväterävyyden mukaan. Kameran A-tilassa (Canonilla Av) voit vaikuttaa aukon kokoon.

Esimerkiksi näissä Tammerkosken edustalla otetuissa kuvissa näkyy, että f1.8:lla vain Juho on terävänä, kun taas taustalla oleva koski ja edustan pilari ovat sumeita. Toisessa ääripäässä aukolla f/16 niin koski, kuin pilari ja kaikki niiden välillä näkyy terävänä.

kuva:https://kamerakoulu.fi/valokuvauksen-perusteet-syvateravyys

Kameran takana:

Valojen sijoittaminen valokuvassa riippuu monista tekijöistä, kuten valaistuksen lähteestä, kuvan tarkoituksesta ja tunnelmasta, kohteen sijoittelusta ja kuvausmenetelmästä. Tässä on kuitenkin joitain yleisiä ohjeita valojen sijoittamisesta valokuvassa:

Kuvan tarkoituksesta riippuen valot voivat olla pääkohteena tai vain taustalla. Jos valot ovat pääkohteena, niitä tulisi sijoittaa kuvan keskelle tai muihin huomion kiinnittäviin paikkoihin. Jos valot ovat taustalla, ne voivat luoda tunnelmaa tai korostaa kohteen muotoa.

Valot voivat tulla eri suunnista, kuten ylhäältä, alhaalta, sivulta tai takaa. Erilaiset suunnat voivat luoda erilaisia varjoja ja korostaa kohteen muotoa.

Yksi tapa lisätä kiinnostavuutta kuvaan on käyttää kontrastia valojen ja varjojen välillä. Tämä voidaan saavuttaa sijoittamalla valot ja varjot vastakkaisille puolille kuvaa tai käyttämällä erilaisia valonlähteitä.

Valojen värillä voi myös olla suuri vaikutus kuvaan. Esimerkiksi keltaiset tai oranssit valot voivat luoda lämpimän tunnelman, kun taas siniset valot voivat luoda kylmän tunnelman.

Lopuksi, on tärkeää ottaa huomioon kuvan tasapaino. Jos kuvassa on liian monta valonlähdettä tai ne ovat epätasapainossa, kuva voi vaikuttaa sekavalta. Pyri siis luomaan tasapainoinen kokonaisuus valojen sijoittelulla.

Kuvankäsittely / Rajaaminen

Kuvan rajaaminen: 4:5 kokoa käytetään instagramissa. Kuvaa rajatessa kannattaa käyttää apuruudukkoa tai -viivoja. Tämän jälkeen suorista kuvan horisontia.
Perussäädöt: Valoitus, kontrasti, väri ja terävyys + mahdollinen filtteri

Yksityiskohdat:

Tuotevalokuvan yksityiskohdat ovat tärkeitä, sillä ne voivat vaikuttaa siihen, miten tuote näyttää ja miten se esitellään potentiaalisille ostajille. Joitakin tärkeitä yksityiskohtia, jotka kannattaa huomioida tuotevalokuvassa, ovat esimerkiksi:
Valaistus: Hyvä valaistus on tärkeää, jotta tuotteen yksityiskohdat näkyvät selkeästi. Käytä tarvittaessa ulkoista valaistusta tai luonnonvaloa saadaksesi mahdollisimman hyvän valaistuksen.
Tausta: Taustan tulisi olla yksinkertainen ja neutraali, jotta se ei vie huomiota tuotteelta. Valkoinen tausta on yleensä turvallinen valinta.

VARJOT:

Varjojen avulla, luodaan syvyyttä ja nostetaan tuotteita varjoja voi käyttää myös taustan luomiseen.

MITÄ KUVA KERTOO?

Advertisement

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

%d bloggers gostam disto: