Design a site like this with WordPress.com
Iniciar

Työssäoppijana N3xt Level

N3xt level nostaa kirppismyymälät aivan uudelle tasolle. Myymälä on erittäin tyylikkäästi ja avarasti kalustettu, ja ihmisvilinästä huolimatta myös todella siisti. Liiketila oli remontoitu kauniisti ja myymälän sopivan kirkas valaistus oli mietitty ja kohdistettu hyvin.

Tarina :

Second hand shop – idea syntyi vauhdilla
Ei ehkä ikinä uskoisi, mutta tutustuimme toisiimme sosiaalisen median välityksellä vasta tammikuun lopussa 2021. Jo kahden viikon päästä ensitapaamisesta keksimme idean perustaa yhdessä trendikkään Second Hand Shopin Saloon. Kaikki tapahtui kuin itsestään! Selkeän vision myötä inspiraatio tekemiseen oli korkealla ja saimme asioita aikaan erittäin vauhdikkaasti.

Kirpputorit harrastuksena

Miralla innostus heräsi jo nuorena kirpputoreilla käyntiin ja löytöjen tekemiseen nuorella iällä. Aikuisiällä hän ymmärsi vielä syvällisemmin kierrätyskulttuurin upeuden ja sille tielle hän on jäänytkin. Hän on ylpeästi ostanut käytettyä vaatetta sekä tavaraa ja ymmärtänyt, kuinka upeita löytöjä second handina voikaan tehdä. Suurin osa hänen vaatteistaan onkin löytynyt second handina!

Kirpputorit epäsiistejä

Jenna on aina rakastanut shoppailla tyylikkäissä ja siisteissä vaateliikkeissä, jonka huomaa hänen täynnä olevastaan vaatehuoneestaan. On laskettavissa varmasti yhden käden sormin, kun hän on elämänsä aikana ostanut käytettyä tavaraa. Ei siitä syystä, että se olisi käytettyä, vaan siitä, ettei kirpputorit ole tavaranpaljouden ja epäsiisteyden takia houkutelleet häntä shoppailemaan.

Päätimme yhdistää intohimomme ja siitä syntyi N3xt Level! ❤ Rakastamme tehdä merkityksellisiä asioita ja uskomme, että saamme yhdessä vietyä Second Hand-kulttuuria aivan nextille levelille!

N3xt Levelin perustajat,

Jenna & Mira

https://www.n3xtlevel.fi/

Myymälätila sanasto

Piikki/Piikit: Koukku, joka asetetaan seinään ja siihen voi ripustaa Esim. henkareita.
Rullakko: Metallinen korkea kärry, jossa säilytetään/tuodaan tavaroita myymälään

Pumppu: Käytetään suurien tuotteiden ja lavojen siirtämiseen.
Kuorma: Tavarat, jotka tuodaan myymälään.

Sesonki: Vuodenajan mukaan vaihtuva osasto. Esim jouluna joulutuotteita.

Hyllykartta: Kaava, jolla asetat tuotteet oikeille paikoilleen.

Brändi: Tuote, tuotemerkki

Massa: Massa voi olla esim joulu aiheinen pöytä, jossa on paljon joulu aiheista “krääsää”.

Valikoima: Samaan käyttötarkoitukseen myytävien tuotteiden määrä.

Symppis, Kapula, PDA (Personal Digital Assistant): Pieni kämmentietokone, jolla voi tarkistaa tuotteiden hintoja, määriä ja luoda tuotteille hintalappuja.

Kemppari: Kemikaali/Siivous osasto
Hämähäkki/Spider hälytin: Hälytin, joka laitetaan kalliisiin tavaroihin (Se on hieman hämähäkin muotoinen, joten siitä nimi)
Tarra: Hälytin tarran muodossa
Etuveto: Kun vedät tuotteita eteenpäin, jotta asiakas näkee ja ylettää niihin paremmin.
Käyttöyhteystuote: Kun asiakas ostaa esim. led valot, hän voi tarvita siihen patterit.
Pauhauspiikki: Metallinen tanko, jossa on monta piikkiä, johon voit ripustaa tuotteita.
Hirsipuu: Metallinen hirsipuun näköinen teline, johon voit ripustaa Esim. tarjous julisteen.
Moduuli: Seinäpala, johon kiinnitetään hylly tai piikki.

R: Yritän tehdä työni parhaalla mahdollisella tavalla, yritän aina ylittää esimiehen odotukset.

Hintalappu / Laputtaminen

Farkkupöydän järjestäminen

Ennen

Jälkeen

Tuotteiden esillepano:

2)Miten suunnittelen omaa työtäni?

R: Kun saavun myymälään aamulla, siellä on valmiina lista tehtävistä töistä. Esimerkiksi: pukuhuoneiden siivous, joidenkin pöytien siivous, lista pöydistä alennuskylttien asettamiseen esim.: 25%, 50% ja niin edelleen. Osa töistä tehdään työkaverin kanssa.

3) Miten noudatan työsuhteen ehtoja? Esimerkiksi poissaoloista ilmoittaminen, työpaikalle tuleminen…

R: Ilmoitan sähköpostilla poissaolostani ja syystä.

4) Visualistitöiden kannalta kokemukseni on ollut hyvin. Meillä on tarkat ohjeet miten esimerkiksi nuket puetaan, ja tarpeen tullen pitää itse soveltaa, jne. Alan pikkuhiljaa tuntemaan myymälää ja oppimaan missä mikäkin pöytä on. Asiakaspalvelu helpottuu myös päivä päivältä, vaikka oppimista vielä on. Kaiken kaikkiaan työskentely on ollut mukavaa ja työkaverit ovat olleet auttavaisia ja mukavia. 🙂

R: Suora työskentely yleisön kanssa vaatii erityistä huolellisuutta ulkonäön suhteen. Yritän löytää tasapainon rennon ja eleganssin välillä. Olen etsimässä ulkonäön harmoniaa. Kaupassa ei ole työpukua, mikä on mielestäni ihanaa. Koska voin pukeutua erilaisiin vaatteisiin, yritän pukeutua työympäristön mukaan, kaupassa on eleganssin taso. Käytän yleensä sosiaalisempia ja neutraaleja vaatteita yhdistettynä neutraaliin meikkiin.

6)R:Suhteestani työtovereihin voin sanoa, että sain ystäviä kaupasta. Työympäristö ylitti odotukseni, teemme työtä yhdessä. Me kaikki autamme toisiamme tarvittaessa. Komunikointi on ollut alue jossa olen yrittänyt kehittyä. Työtovereiden kanssa keskustelu ja tiedonvaihto on todella välttämätöntä ja tärkeää. Se on iso osa yhteistyötä töyssäoppimispäikalla ja olen mielestäni kehittynyt siinä hyvin. Kun huomaan, että kollega tarvitsee apua, en epäröi tarjota apua ja saan saman vastineeksi. Käyttäydyn muita kohtaan niin kuin haluaisin muiden käyttäytyvän minua kohtaan. On tärkeää rakentaa yhteistyöhön perustuva työympäristö, jossa ihmiset voivat luottaa toisiinsa. N3xt Level Second hand -kaupassa kaikkia kohdellaan suurella kunnioituksella.

7) R:Osallistun aktiivisesti ja annan mielipiteeni, joten pääsemme yhdessä yhteisymmärrykseen. Esimerkiksi tuoteorganisaatioprojektista jne.

8)Työelämän laatu on sidottu työtilanteessa olevien ihmisten hyvinvointiin pyrkien nostamaan tyytyväisyyttä ja myös tuottavuutta,
mikä tarkoittaa parempaa tehokkuutta

9)Mikä on vaikutus sinulla on ilmapiiriin?

R:Minulla on positiivinen vaikutus työyhteisön ilmapiiriin.

R: Arvioin toimintaani töissä parantavasti joka päivä, kun uusia ideoita syntyy. Tein esimerkiksi esillepanon pöydästä farkuilla, mutta minulla oli idea laittaa mannekiini pöydälle, farkkuihin pukeutunut ja saappaat jalassa, saappaat olivat puolet jalassa. Antaa realistisen kuvan. Sain positiivista palautetta kahdelta kaupan omistajalta.

Esillepano/ Farkkupöytä

R: On olemassa japanilainen filosofia nimeltä “kaizen”. Japaniksi kaizen tarkoittaa jatkuvaa parantamista. Mitä tulee jatkuvaan parantamiseen, se on filosofia, joka kannustaa päivittäisiin parannuksiin kohti pitkän aikavälin tavoitteita, vaikka se olisi vain 1 %. Johdonmukaisuus – ei mahtipontisuus – on avainsana tässä.

R: Vahvuuksiani kaupassa on organisointi.

Minun on kehitettävä taitoja vastata hyvin työhön paineen ja määräaikojen alla. Kehitä kielitaitoa, opi tietokoneohjelmia jne.

R: Palautteen perusteella hain jatkuvia parannuksia panostaakseni projekteihin, joiden avulla voin saavuttaa yrityksen tavoitteet, positiivinen palaute vähentää epävarmuutta ja ahdistusta, muodostuen asenteeksi, joka osoittaa ihmisen huomioimista ja kunnioitusta.

Com base no feedback, eu busquei melhorias contínuas para apostar em projetos que me permitam alcançar os objetivos da empresa, um feedbacck positivo diminui incertezas e ansiedades, se tornando uma atitude que demonstra consideração e respeito pelo ser humano.

Annoin rakentavaa palautetta kollegalleni, joka työskentelee erittäin nopeasti vaatteiden etiketeissä, joissa on vaatetietoja, kuten: merkki ja koko. Teimme töitä yhdessä, hän kirjoitti pukeutumistiedot tarroihin ja minä laitoin tarrat vaatteisiin tekstiilipistooli.

Advertisement

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

%d bloggers gostam disto: