Design a site like this with WordPress.com
Iniciar

Opintomatka Mathildedaliin

Matilda (ruots. Mathildedal) on kylä ja pieni ruukkiyhdyskunta entisen Mathildedalin rautaruukin ympäristössä Perniössä Salossa. Se sijaitsee Halikonlahden itärannalla Teijon ja Strömman kanavan puolivälissä Teijon kansallispuiston länsipuolella. Vakituisia asukkaita kylässä on noin 100. Kesäisin väkimäärä kasvaa moninkertaiseksi eli asukkaita on noin 400.
Kylän nimi juontaa ruukin omistajan vuorineuvos Viktor Zebor Bremerin (1804–1869) toisen vaimon vapaaherratar Ottiliana Mathilda Bremerin o.s. Rehbinder (1825–1900) toisesta etunimestä, jota hän pääasiassa käytti.

Metsäretki

Luontokokemusten parantava, virkistävä ja monin tavoin hyvää tekevä vaikutus tunnetaan ja siitä on paljon tutkimusta Suomi on yksi metsäisimmistä maista, jonka pinta-alasta 71,6 % on metsää, eli 230 000 km 2. Suomen metsissä 97 % puulajeista on mäntyä tai koivua, joista myös kuusi erottuu. Kävimme retkellä opettajan ja joidenkin oppilaiden kanssa. Se oli uskomaton kokemus, sain pohtia metsää ja oppia vähän luonnonilmiöistä, kuten suonsilmä.

https://suomenluonto.fi/kuvakilpailukuvat/suonsilma/#cardtop

Lounasaika oli erittäin miellyttävä, opettaja teki tulen ja pilkkoi polttopuita niin, että puunpalat lensivät. Se oli hauska hetki. Lopulta nuotio saatiin onnistuneesti sytytettyä ja makkarat ja Vaahtokarkit paistettiin. Metsässä tulella grillaaminen on osa suomalaista kulttuuria.

Lounaan jälkeen kävimme museossa.

https://www.teijonmasuuni.fi/

Vuonna 1686 perustetulla Teijon ruukin masuunilla toimii nykyisin monipuolinen kulttuurin ja historian palvelukokonaisuus, jonka galleria, kahvila, taide- ja käsityöputiikki sekä käsityöläisten puodit tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa niin satunnaiselle matkailijalle kuin varta vasten Masuuniin tutustumaan lähtevälle. Kaikki nämä historiallisessa merellisessä ruukkimiljöössä, aivan Teijon Kartanon ja kirkon vieressä. Unohtamatta toki Teijon kansallispuistoa, jonka ainutlaatuinen luonto on vain kävelymatkan päässä.

Taidenäyttely:

1.6. – 29.6.2022

Milla Karppinen

Aula ja kahvila

Masuunin aulan ja kahvilan puolella nähdään kesäkuun ajan turkulaisen kuvataiteilijan Milla Karppisen sekatekniikalla toteutettuja peura- ja kaurismaalauksia.

Kuvataiteilija Milla Karppisen työt syntyvät usein intuitiivisesti ilman suurempaa valmistelua ja suunnittelua.

Mitä?

Aamun takana on tulevaisuus

Kaikki näyttelytNäyttelykausi 2022 

Missä?

Teijon Masuuni Oy

Telakkatie 17

25570  TEIJO

Puh. 0404 822 224

Y-tunnus 2435022-4

Taiteilijat:

Milla Karppinen

Lempi-Teos

Taiteilija / Miksi

Eloisat värit herättivät minussa jotenkin ilon tunnetta, oranssi ja pinkki muodostavat yhdessä upean väriyhdistelmän. Eläimen suunnittelun muodostavan viivan hieno ja sileä jäljitys välittää tietyn herkkyyden taideteokselle.

Tähän päätän blogikirjoituksen muutamilla kuvilla tästä viehättävästä paikasta, joita suosittelen.

Advertisement

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

%d bloggers gostam disto: