Design a site like this with WordPress.com
Iniciar

Bittikarttagrafiikka ja vektorigrafiikka

Tietokonegrafiikkaa käsiteltäessä kuvien luomiseen, tallentamiseen ja käsittelyyn on kaksi eri tekniikkaa. Ne ovat bittikarttakaavioita ja vektorigrafiikkaa, joita kutsutaan vektoriksi ja bittikartaksi, tai “vektorikuva (vektorikuva) ja “bittikarttakuva (rasteroitu).
Vektori ja bittikartta ovat tietokoneessa käytettävien kahden kuvalajin nimet.

untitled image
kuva:https://www.palamin.com.br/post/as-diferen%C3%A7as-entre-arquivos-bitmap-e-vetor
untitled image
kuva:https://www.palamin.com.br/post/as-diferen%C3%A7as-entre-arquivos-bitmap-e-vetor

Bittikarttagrafiikka (rasteri) – Kuvat muodostetaan kuvapisteittäin. Pikselit ovat erivärisiä pieniä neliöitä, jotka toimivat mosaiikkimuotokuvina. Sen on osoitettu edustavan korkean tason kuvia yksityiskohdista, kuten luontokuvasta, näissä kuvissa on hienovarainen sävysiirtymä ja useimmiten ne koostuvat miljoonista väreistä.

Tämän kaavion haittapuoli on se, että kuvaa ei voi juurikaan laajentaa, koska se kärsii huomattavista vääristymistä, määritelmän ja siten laadun menettämisestä. Yleisimmät bittikarttatietomuodot ovat TULOSTUKSESSA KÄYTETTÄVÄT PSP-, BMP-, GIF-, JPEG- ja PNG-muotoja. Ihanteellinen fotorealistisiin esityksiin, liukuväritehostekuviin, valokuviin, joissa on erikoistehosteita jne… on aina tarpeen olla tietoinen kunkin kuvakoon pikseleistä.

Kun valmistelet kuvia korkealaatuista tulostusta varten, muista:
300DPI enintään A3-muotoihin
150 DPI enintään A1-muotoihin
Tiedostoja, joiden tarkkuus on yli 300DPI, ei tarvitse sulkea, koska suurempi tarkkuus ei paranna tulosteen tulostuslaatua.

untitled image
kuva:https://www.palamin.com.br/post/as-diferen%C3%A7as-entre-arquivos-bitmap-e-vetor

Vektorigrafiikka – Niitä ei muodosteta kuvapisteillä, vaan tietokoneen suorittamilla matemaattisilla laskutoimitusten avulla, jotka tuottavat viivoja, käyriä ja täytettyjä muotoja. Vaikka se on valmistettu rajoitetuilla väreillä, se voi esittää liukuvärejä ja varjostuksia kehittyneimpien elementtien tuottamiseksi. Ihanteellinen logoille, symboleille, piirustuksille… Se on monipuolinen kuvatyyppi, sitä voidaan käyttää missä tahansa koossa menettämättä laatua.

Mikä muuttuu yhdestä toiseen, jos nämä kaksi ovat kuvia?

Yhteenvetona voidaan todeta vektorin suurentamisen rajoittamattomasta kapasiteetista. Vektori – Voit luoda kuvan ja suurentaa sitä niin paljon kuin haluat, jotta se ei menetä asetusta, joka jatkuu samalla laadulla, koska se riippuu siinä olevien objektien määrästä eikä itse kuvan koosta.

Bittikartta – Luot kuvan, ja kun sitä suurennettu, menetät laadun, koska se riippuu itse piirustuksen koosta.

Advertisement

Deixe uma Resposta

Preencha os seus detalhes abaixo ou clique num ícone para iniciar sessão:

Logótipo da WordPress.com

Está a comentar usando a sua conta WordPress.com Terminar Sessão /  Alterar )

Facebook photo

Está a comentar usando a sua conta Facebook Terminar Sessão /  Alterar )

Connecting to %s

%d bloggers gostam disto: